Gister schreven we nog over een oplettende fotograaf in Amerika die de nieuwe Insignia tijdens het maken van een promofilmpje spotte. Een dag later heeft het Duitse merk de verbeterde auto officieel onthult!

Opel heeft enorm veel verbeteringen doorgevoerd aan de, toch al indrukwekkende, sedan. Hij is ruimer, lichter, sportiever en krijgt a hellavulot gadgets mee! Denk aan een futuristisch head-up display, coole matrix LED-verlichting en een WiFi hotspot. Op technisch gebied heeft het merk, dat ook door het leven gaat als Vauxhall, Holden en Chevrolet, een adaptieve cruise control, adaptieve dempers en een achttrapsautomaat toegevoegd. Om tot een neutraler bochtgedrag te komen, beschikt de aandrijflijn over Torque Vectoring. Met automatische kleine remingrepen wordt het dan aangenamer om door een bocht te sturen. Kortom, als je een stoere vader wil zijn moet je deze auto kopen!

Opel blijft met de nieuwe Insignia concurreren in het D-segment maar wil ook het E-segment gevaarlijk gaan maken. In het laatstgenoemde segment bevinden zich auto’s als de Jaguar XF en de BMW 5 serie.

Visueel is er veel veranderd, maar de afmetingen zijn vrijwel hetzelfde gebleven. Dit betekent dat de auto zo’n 4,90 meter lang is. De wielbasis is overigens compleet aangepakt. Het huidige model heeft een wielbasis van 2737 mm maar de nieuwe krijgt hier 92 mm bij. Dit komt vooral doordat de achterlijke achterbak van de Sports Tourer verleden tijd is! Om tot een sportiever uiterlijk te komen is de daklijn ietsje verlaagt en is hij in het totaalbeeld wat breder gemaakt.

De auto heeft een zwaar dieet moeten ondergaan. Een gewicht van 385 175 kg is namelijk kwijtgescholden. Hierdoor wordt het brandstofverbruik wat lager.

Meerdere motoren worden aangeboden waarvan er nu al eentje bekend is, dit is namelijk de 1.5-liter benzinemotor. Optioneel is de nieuwe achttrapsautomaat met vierwielaandrijving mogelijk. Vandaag toont Opel alleen nog maar de Grand Sport. Op de overige drie varianten moeten we nog even wachten. Deze zijn de Sports Tourer (stationwagen), de Country Tourer (soort van Audi A6 Allroad) en een crossover met hoogstwaarschijnlijk 7 zitplaatsen.

Opel lanceert de nieuwe Insignia officieel pas in maart 2017 op de Autosalon van Genéve.