In de RAI Amsterdam werd gisteravond het jaarlijkse ”Sportman/Sportvrouw van het Jaar” georganiseerd. Als sportman werd Verstappen uitgekozen. Jan Lammers nam de Jaap Eden-trofee namens hem in ontvangst.

Eind november liet Verstappen weten niet geïnteresseerd te zijn in het hele gebeuren: ‘’Als ik heel eerlijk ben, hoop ik dat ik niets win. De enige prijs die telt voor mij is de wereldtitel en verder hoef ik helemaal niets.’’ Je kunt dit makkelijk arrogantie noemen maar Max is zo gefocust op die wereldtitel dat we dit best wel kunnen begrijpen.

Oud-coureur Jan Lammers was aangewezen als trofee-op-haal-mannetje en dat deed hij met veel trots. Max kon er zelf helaas niet bij zijn, maar sprak wel een videoboodschap in om de organisatie te bedanken. Hierin had hij het vooral over de prachtige overwinning in Barcelona en over de ontmoeting met Johan Cruijff.

Veel mensen waren overig beledigd dat een sporter als Michael van Gerwen niet genomineerd was. Hij heeft naast Verstappen ook een erg succesvol jaar gehad.