Je kunt er niet om heen. Eigenaren van een Challenger kochten de auto omdat het een grote Amerikaan is die burnouts kan doen. Next-generation klanten kunnen de auto nu ook aanschaffen voor wintersportgelegenheden!

Want die nieuwe Challenger GT beschikt over een uniek aandrijfsysteem. Wanneer er meer tractie nodig is, zullen de voorwielen automatisch ingeschakeld worden. Hetzelfde systeem zit ook op de Charger. Dodge heeft overigens een leuk primeurtje te pakken. Met de introductie van de nieuwe Challenger komt de eerste echte muscle car met vierwielaandrijving op de markt.

De Amerikanen hebben ervoor gekozen om maar één motor aan te bieden. Dit is een 3.6-liter V6 met 305 pk. Zelfs de Amerikaanse automerken gaan steeds meer downsizen..

Ook al is het jammer dat de Amerikanen gaan downsizen en ‘’saaie’’ vierwielaandrijving een must vinden, dit brengt wel een nieuw perspectief op al bestaande Dodge modellen. Stel je voor, een Dodge Challenger Hellcat met vierwielaandrijving. Deze auto heeft een SUPERCHARGED 6.2L HEMI® SRT HELLCAT V8 ENGINE met dik 700 pk. Beetje tunen en je trekt zo de Porsche 918 Spyder eruit!

Als je er eentje wil, kan dat niet. Of je moet hem kopen in Amerika, hier naartoe laten brengen en ‘’doei!’’ zeggen naar een heleboel geld. Omgerekend kost hij zo’n €32.000. Natuurlijk zonder alle Nederlandse bijtellingen en het verschepen van de auto meegerekend..