Gister was de laatste dag dat de deuren van de Paris Motor Show, ofwel Mondial de l’Automobile open voor het publiek waren. Het is bijna onmogelijk om een top 5 te maken. Er stonden zoveel opvallende auto’s dat dit een hele uitdaging is!

 

Ferrari LaFerrari Aperta

Alles wat er op de Ferrari stand en daar buiten qua Ferrari stond was smullen. Meerdere 70 Style Icons waren bij Ferrari geparkeerd. Toch zijn we bijna verplicht om te kiezen voor de LaFerrari Aperta. Van deze hypercar worden 209 exemplaren gebouwd. Helaas zijn ze alle 209 al verkocht. Op motorisch gebied is de LaF Aperta gelijk aan de coupe versie. Achterin ligt een 800 pk sterke V12 die wordt ondersteund door een elektromotor met 163 pk.

TOP5LaFerrariAperta1TOP5LaFerrariAperta2

Renault TREZOR

Het was van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat druk bij deze auto. Dat snappen we goed. Het is best wel een aparte verschijning, die Trezor. Dit model is voornamelijk gemaakt om inspiratie op te doen voor toekomstige modellen. Renault wilt niet meer ‘’meelopen’’ met andere merken dus er zijn geen traditionele deuren aangebracht. Het hele dakpaneel komt omhoog als je in en uit wilt stappen. Dit zullen we waarschijnlijk niet terug zien, maar het is een erg leuke feature.

TOP5TREZOR2 TOP5TREZOR1

Vision Mercedes-Maybach 6 

De Vision werd al begin deze zomer onthult op Pebble Beach. Jammer genoeg is het nog wel een concept car. De oude vertrouwde Maybach V12 is vervangen door een elektrische aandrijving. Deze motor heeft maar liefst 750 pk. Van 0 naar 100 sprint de rode Duitser in minder dan 4 seconden. Mercedes belooft een topsnelheid van 250 km/h in combinatie met een actieradius van 500 km. In het interieur bevinden zich allerlei moderne hebbedingetjes. Een enorme lounge is ontworpen met behulp van hoogwaardige, luxe materialen. De voorruit geldt als augmented display met informatie over het rijden en de omgeving. Het was erg indrukwekkend om de 6 meter lange auto in het echt te kunnen bewonderen.

TOP5Vision62 TOP5Vision61

Honda Civic Type R Concept

Honda had als verassing de Type R Concept meegenomen naar Parijs. Het was dan ook vrijwel heel de dag druk bij de R. Zoals we gewend zijn van Honda, is de Type R erg agressief. Zeker deze concept. Wanneer je de grote, brede voorkant in je spiegel ziet kun je het best snel wegwezen. Ook de bekende spoiler is geplaatst op de achterkant van de auto. Wat we nog niet kenden van de Civic maar wel van de 458 zijn de drie centraal geplaatste uitlaatpijpen. Er is nog niets bekend over de motor die de auto zal krijgen. Het zal de 2.0-liter V-TEC viercilinder met 310 pk en 400 Nm die in de huidige Type R ligt, zeker overtreffen.

TOP5CivicTypeRConcept2 TOP5CivicTypeRConcept1

Hyundai RN30

Het Zuid-Koreaanse merk Hyundai heeft nooit hele spannende auto’s gemaakt. Daar hebben ze verandering in gebracht. In Parijs werd de RN30 onthult. Jammer genoeg is het een concept auto. Het studiemodel is gebaseerd op de nieuwe i30 en is geïnspireerd door de racerij en blikt vooruit op de toekomst van de race afdeling van Hyundai. Onder de kap ligt een 2.0-viercilinder met 380 pk die alle wielen aandrijft. Ook beschikt de auto over meerdere camera’s over heel de auto. Eentje in het interieur om reacties van inzittenden te filmen. Daarnaast bevindt er zich één op het dak om de omgeving goed in beeld te kunnen brengen.

TOP5RN302 TOP5RN301