Trump heeft de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen en daarom nemen wij een kijkje in zijn autocollectie. Wat meteen opvalt is dat hij niet veel Amerikaanse auto’s in zijn bezit heeft, terwijl hij graag meer belasting wil op importproducten..

 

Rolls Royce Phantom

Zoals elke rijke zakenman rijdt Trump een Phantom. Hij heeft er zelfs twee. Een wat ouder model dat hij al tientallen jaren in bezit heeft, en deze nieuwe. Een standaard Phantom kost je al bijna een half miljoen euro. Maar ‘’standaard’’ staat niet in het woordenboek van Trump. Het kan dus zo maar zijn dat de auto 1 miljoen euro of meer heeft gekost. Het Britse merk biedt enorm veel opties aan, je kan zelfs kiezen uit ruim 44.000 verschillende kleuren. De Trump Tower is ingelegd met goud dus zijn Rolls Royce zal hier vast niet voor onder doen.

PhantomTrump1

Mercedes-Benz SLR McLaren

De in 2003 gelanceerde SLR McLaren was een echte gamechanger. Voorin lag een 5.4 liter supercharged V8 met 617 pk. Deze auto moest Trump dus hebben. Daarnaast was deze auto revolutionair door de samenwerking tussen Mercedes en McLaren. Voor het Duitse merk zou het de eerste echte supercar zijn sinds de 300SL. In tegendeel tot McLaren, die hadden een paar jaar daarvoor de iconische F1 in productie. Trump staat erom bekend dat hij niet zelf zijn auto’s koopt, maar daar mensen voor inhuurt. Het in ontvangst nemen van de auto doet hij wel zelf. Bij deze SLR werd dat gedaan voor de ingang van zijn eigen gebouw, de Trump Tower.

SLRTrump1

Lamborghini Diablo

De Diablo was een echte favoriet van de Donald zelf. Toch heeft hij hem verkocht. En toen heeft die eigenaar hem weer verkocht. Niet echt een succesnummertje dus. Gelanceerd in 1990 moest de Diablo het stokje overnemen van de legendarische Countach. Toen was een auto met een 6.0 liter V12, een topsnelheid van ruim 320 km/h en bijna 500 pk serieuze business. Trump liet de auto bestellen in een opvallend kleurtje. Hij is voor Le Mans blue gegaan, met een zwart-wit interieur. Onlangs kwam de auto dus weer op eBay terecht. De huidige eigenaar heeft er destijds 2 ton voor moeten neertellen. Hij wil er nu minimaal 4 ton voor terug hebben. Nu Trump president is, kan de eigenaar misschien wel veel meer geld vragen. Uitgerust met allerlei Trump-badges en Trump-stickers is dit een echte one-off Trumporghini!

DiabloTrump1

Chevrolet Camaro Official Pace Car

Van deze speciale Camaro werden maar 500 exemplaren gebouwd. ‘’Gebouwd’’ is misschien een groot woord, maar deze Chevy draagt wel dezelfde kleuren als zijn voorganger in 1969. Zoals we weten is de lijfspreuk van Trump ‘’Make America Great Again!’’ en er is niets zo Amerikaans als de Indianapolis 500. De auto is uitgerust met elke optie die je maar kan bedenken. Vanwege dat feitje heeft Trump de Camaro aangeschaft, want hij houdt zeker niet van een standaard auto!

CamaroTrump1