Dat het goed gaat met het Amerikaanse Tesla is geen nieuwtje. Maar dat de niet al te goedkope auto’s zo vaak worden verkocht, is wel iets om over te schrijven.

 

Volgens Elon Musk, oprichter van Tesla, zijn in het derde kwartaal van vorig jaar wereldwijd 11.580 Model S’s afgeleverd. Dit jaar gaat het nog beter. In de maanden april, mei en juni kochten zo’n 18.000 mensen een Model S of Model X. Tussen juli en september van dit jaar werden er ruim 24.000 auto’s verkocht. De auto’s die nog niet zijn afgeleverd zijn hier niet bij opgeteld.

ElonMusk1

Tesla oprichter Elon Musk.

Ook de productie van het derde kwartaal stijgt met bijna 30% ten opzichte van het tweede kwartaal.

 

De Model X ga je steeds vaker zien. Tijdens een rondje lopen in Amsterdam zijn wij er al drie tegengekomen. De Model S dient in de hoofdstad als taxi. Recentelijk heeft Tesla wat tegenslagen gehad. Onder andere van auto-ongelukken en de vertraging van de bouw van de Model X. Toch verwacht het merk de stijging voort te kunnen zetten in het laatste kwartaal van dit jaar.

Model31

Tesla Model 3

Tesla kreeg van de Model 3 ruim 370.000 reserveringen binnen dus ze hebben in ieder geval voor de komende paar jaren genoeg te doen!