Na meerdere testritten heeft de YouTuber SeenThroughGlass gister zijn nieuwe auto onthuld.

De Engelsman heeft de afgelopen weken in onder andere een Ferrari F430, een Maserati GranTurismo en een McLaren MP4-12C gereden om uitzoeken wat de beste vervanger van zijn befaamde F-Type R wordt. Mede door YouTuber en vriend Shmee150 en testritten in de 570GT en 650S eind mei vorig jaar, is het de 540C geworden. In het laatstgenoemde filmpje kun je zien hoe Sam beetje bij beetje verliefd wordt op het Britse merk.

Hij vertelt dat in de ultieme situatie een McLaren Sport Series zou kunnen kopen. Nadat Sam er achter kwam dat de 540C in principe een goedkopere versie van de 570C is, was hij helemaal verkocht en wist hij welke auto hij wilde. Ook al waren alle 540C iets te duur, met de hulp van Tony van Gravelwoord Car Sales kon de auto gevonden worden. En niet zo maar een auto. Deze 540C zou oorspronkelijk een demo-auto worden om potentiële klanten in te laten rijden, maar doordat de sportauto om één of andere reden niet op kenteken geplaatst werd, heeft de auto omgerekend 24 km afgelegd. In feite heeft Sam dus een gloednieuwe auto gekocht voor de prijs van een ‘’tweedehandsje’’.

De originele kleur van de auto is Onyx Black maar Sam wilde ongeacht de auto een donkergroene wrap laten aanbrengen door Dub Customs. Zo’n wrap geeft de auto niet alleen een totaal nieuwe uitstraling maar heeft ook een beschermende functie. Om nog meer geluid uit de 3.8-liter twinturbo V8 te halen zal Sam een extremer uitlaatsysteem laten installeren. De doorslag om voor dit model te gaan was het interieur waar McLaren een carbon components pack heeft gemonteerd. Dit pakket bestaat uit carbon flappy pedals, een carbon stuur en een carbon middenconsole. Binnenin kunnen Sam en zijn YouTube-vriendjes genieten van een origineel McLaren 8-speakers systeem en plaats nemen op de alcantara sportstoelen. Deze zijn bekleed met rode pinstripes die goed samen gaan met de rode remklauwen.

Voorheen heeft Sam al een TT, een 4C en een F-Type R Coupé gereden.