And on that bombshell, Nico Rosberg stopt per direct met de Formule 1. Dit laat hij weten bij het gala van de internationale automobielfederatie FIA in Wenen, Oostenrijk.

Afgelopen zondag werd de 31-jarige Duitster in Abu Dhabi na een zenuwslopende race wereldkampioen. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton finishte hier op P1 maar dit had geen invloed op de punten van Rosberg.

’I started racing 25 years ago and my only dream was to become world champion in the F1. After so many years of hard work, pain and sacrifices I’ve achieved my goal!’’ zegt Rosberg. Verder vertelt hij in het bericht op Facebook dat hij op de top van de berg staat en in het lijstje F1 kampioenen komt te staan.

Zijn vader, Keke Rosberg, mag zich vanaf 1982 F1 wereldkampioen noemen. Zo’n vader-zoon-combinatie is erg zeldzaam, maar niet de eerste keer. Graham en Damon Hill hebben namelijk beide een titel op hun naam staan. Graham eindigde in 1962 en 1968 als eerste op de ranglijst. In 1996 pakte Damon de beker. Zijn al-in-1975-overleden-vader kon hier helaas niet bij zijn.

In 2006 debuteerde Rosberg op het circuit van Bahrein in het team van Williams. Hij stapte over naar Mercedes in 2010 waar hij dus na 6 jaar wereldkampioen is geworden. In totaal heeft hij 23 van de 206 gereden Grand Prix’s gewonnen.