Als je een auto Beast noemt moet het wel een goed ding zijn. Het Amerikaanse Rezvani presenteert op de LA Autoshow de derde variant van het eerste model dat in juni 2014 werd onthuld.

BeastAlpha3 BeastAlpha4

Waar de originele Beast is gebaseerd op de Ariel Atom, staat de Alpha op een platform van Lotus. De auto kost precies $200.000 en heeft een vermogen van 500 pk die hij uit vier cilinders haalt. De Alpha is de eerste Beast met een heus dak. Dit veroorzaakt wel wat nadelen. Eentje daarvan is dat de sprint naar 100 km/h wat langzamer gaat. De normale Beast doet er 2,7 seconden over terwijl de nieuwe Alpha er 3,2 seconden over doet. Maar met deze Beast kan je in regen rijden en dat is wat belangrijker dan die tijd. Met zijn 884 kg is het sowieso geen zware auto.

BeastAlpha9 BeastAlpha8

Het dak van deze Alpha is een los paneel die je kan afnemen. De topsnelheid bedraagt 280 km/h. Rezvani heeft geen normale portieren gemonteerd. Ze heten SideWinterdoors en er is meteen patent op de naam aangevraagd. Ze schuiven als ware eerst naar buiten en dan naar voren, het idee is hetzelfde als dat van de Koenigsegg portieren. Ziet er origineel uit maar handig is het zeker niet.

BeastAlpha7BeastAlpha6

Binnenin zijn er ook een aantal verbeteringen aangebracht. Denk aan stoelen van leer, een dashboard van alcantara. Het infotainment systeem bestaat uit een LCD scherm en compatible met zowel Android als Apple apparaten. Om het aantrekkelijker tijdens de zomer te maken is er een airco geïnstalleerd. Airbags zijn ook aangebracht. Voor de milieubewuste kopers is er een zuinige modus.

BeastAlpha1BeastAlpha2

Zowel de Beast en de Beast X blijven wel nog beschikbaar. Die laatste ziet er zo extreem uit dat er een ook een extreme motor in is geplaatst. De twin-turbocharged motor heeft 700 pk en een sprinttijd van 2.5 seconden.