Niet heel erg logisch. Gister kwam het nieuws naar buiten dat door een groot tekort aan docenten op de rijopleiding van de politie, niet alle agenten de verplichte trainingen kunnen doen. En vandaag hebben de boevenvangers besloten dat ze snellere auto’s willen…

De nationale politie schaft in totaal 80 auto’s aan. Criminelen en wegmisbruikers krijgen steeds vaker de beschikking tot snellere auto’s en daar kan de huidige Volvo V70 niet aan tippen. Eén van de belangrijkste eisen is de minimale topsnelheid. Deze moet minimaal 250 km/h bedragen.

Door de Volvo V70 loopt de politie vaak kansen mis om criminelen op te pakken. Agenten krijgen meer mogelijkheden om deze mensen wel op te pakken als ze in een snelle auto rijden. Om het aantal ongelukken te verminderen wil de politie extra handhaving inzetten. Die snelle auto’s komen hierbij goed van pas. Projectleider Infrastructuur Egbert-Jan van Hasselt vertelt dat de politie meer racemaniakken staande kunnen houden.

Het is nog niet bekend wat voor auto’s de politie gaat aanschaffen. Misschien de nieuwe Panamera of wel een dikke RS4! Fabrikanten moeten zich namelijk melden bij de politie om in aanmerking te komen. De auto’s moeten in ieder geval beschikken over lichtmetalen velgen, gepantserde delen en de laatste navigatie en communicatiesoftware. Eind 2018 zou je ze over de snelweg zien kunnen rijden!