Voor een film met de doelgroep kinderen was Cars 2 al een vrij heftige film. De teaser die Pixar nu heeft geplaatst op YouTube beloofd niet veel goeds voor de kwetsbare categorie kijkers.

10 jaar geleden kwam de eerste film uit. In 2011 kwam Cars 2 uit. Naast deze twee films zijn er allerlei minifilms met Lighting McQueen en Matter als hoofdpersonen geproduceerd.

Zoals je kan verwachten van Pixar is ook dit kleine stukje film prachtig in elkaar gezet. Toch lijkt het alsof ze van het zachte karakter van de film af willen. Eerst zie je normale, sportieve beelden van de race, vervolgens laten ze je een overview van het veld zien. Je ziet dat McQueen snel naar voren rijdt. Dan laat Pixar een close-up van de rechterachterband zien. Die raakt in de slip en het rode autootje slingert alle kanten op. Vervolgens klapt hij tegen de muur aan en slaat over de kop. Na de heftige crash staat er in grote witte letters ‘’FROM THIS MOMENT, EVERYTHING WILL CHANGE’’ op je scherm.

CARS3TEASER1

Op social media verbazen de kijkers zich inderdaad over de heftige teaser.

We moeten nog even wachten voordat we naar de bioscoop kunnen gaan. Pas in juni volgend jaar zal de film in Amerika uitkomen.