2012 was het jaar dat de eerste generatie Toyota GT86 op de markt kwam. 4 jaar later, nu dus, gaat het Japanse merk met zijn opvolger beginnen. De GT86 kun je nog geen legende noemen, maar hij komt aardig in de buurt van de verwachte Supra!

Karl Schlicht, hoofd van Toyota’s Europese afdeling, vertelt dit aan het Britse Autocar. ‘’De tweede generatie komt eraan’’ vertelde hij trots. Toch moeten we nog wel even wachten. Op de planning van Toyota staat dat hij tussen 2018 of begin 2019 verwacht kan worden.

Net zoals bij de huidige GT86 komt er geen versie zonder dak. Erg jammer, want veel Toyota dealers hebben hierom gevraagd. De Japanners menen hier geen capaciteit voor te hebben.

De nieuwe GT86 komt, zoals verwacht, in het modellengamma onder de nieuwe Supra te staan. Die nieuwe Supra is al meerdere malen gespot dus verwacht veel toekomstige artikelen over de GT86.

Subaru verkoopt de GT86 onder de naam BRZ maar Schlicht ‘’wist niet’’ of ook het nieuwe model samen met de Impreza-bouwende-Japanners zal worden gemaakt. Aangezien de Supra in samenwerking met BMW wordt gemaakt, verwachten we van wel.