De F12 blijft een mooie auto, maar bij Ferrari staat er een facelift op de planning. Een oplettende autospotter wist de F12 op beeld vast te leggen. Andere merken testen de nieuwe modellen op de Nürburgring, Ferrari doet dat lekker thuis in Maranello.

 

Ferrari heeft met zichzelf afgesproken om, om de zoveel jaar een nieuw model of facelift uit te brengen. Dit begon bij de California T. Zes jaar daarvoor werd de California uitgebracht. Een jaar later was het de 458 Italia die er aan moest geloven. Deze werd opgewaardeerd door de 488 GTB. Hetzelfde geldt voor de 458 Spider en de 488 Spider. Beide auto’s werden van twee turbo’s voorzien om het vermogen met bijna 100 pk op te krikken. De gezinsauto FF is vervangen door de snellere GTC4Lusso. Hier is op de Paris Motor Show ook een V8 met achterwielaandrijving aan toegevoegd.

F12Facelift2

F12berlinetta

YouTuber 365Daly wist het model op beeld vast te leggen. De auto had dikke covers opgeplakt gekregen om het al gevormde chassis te verbergen. De achterkant verraadt dat hij erg veel lijkt op de F12berlinetta. Er gaan geruchten rond dat de auto F12 M zal gaan heten. Beschikkend over een V12 krijgt -ie naar schatting zo’n 770 pk. Het kan ook zomaar zijn dat het nieuwe model dezelfde V12 krijgt als de LaFerrari. Deze bezit over 800 pk.

F12Facelift3

F12tdf

De F12 was al geen slome auto. En zeker de F12tdf niet. Beide reden een ronde over het Fiorano circuit wat ietsjes slomer ging dan de LaFerrari. De ‘’F12 M’’ zal hier dus zeker niet voor onder doen. Om dit te bereiken wordt onder meer het systeem waar de achterbanden ook een soort van meesturen gemonteerd. Dit zat al eerder op de F12tdf.

Het nieuwe model zal maart volgend jaar in Geneva onthult worden. We houden je op de hoogte!