De sedan en Estate versie van de E-klasse werden al door Mercedes-Benz aan het grote publiek laten zien. Nu is het dus de beurt aan de sportieve variant, de Coupé.

Waar de vorige E-klasse op het platform van de C-klasse staat, heeft deze generatie een volledig nieuw platform gekregen. Dit betekent dat de auto aan alle kanten is gegroeid: 10 centimeter in de lengte, 8 centimeter in de breedte en 3,2 centimeter in de hoogte. De totale afmetingen bedragen: 4,83m x 1,86m x 1,43m.

De E-klasse krijgt tussen de Coupé versie van de C-klasse en de S Coupé zijn plek in het brede gamma van Mercedes. Zoals bij elke Mercedes zijn er weer genoeg opties verkrijgbaar. Denk aan een tweede 12,3’’ infotainment scherm die de standaard metertjes zal vervangen, exotische houtsoorten verwerkt in het dashboard en een LED-achterlicht dat gaat knipperen als je de auto opent. Actieve luchtvering, een rijstandenknop, intelligente koplampen en Drive Pilot worden standaard geleverd. Terwijl jij je broodje Brätwurst naar binnen schuift, kan dit slimme systeem andere auto’s volgen tot een snelheid van 210 km/h.

Mercedes geeft op het moment haar klanten keuze uit vier verschillende motoren voor de E-klasse:

  • De E220d: 194 pk, 4-cilinder dieselmotor
  • De E200: 184 pk, 4- cilinder benzinemotor
  • De E300: 245 pk, 4- cilinder benzinemotor
  • De E400: 333 pk, V6 benzinemotor

Uiteraard zal AMG ook met de auto aan de slag gaan. Het vermogen zal dan boven de sterke V6 (333 pk) uitkomen. Op deze variant moeten we nog even wachten want die wordt pas verwacht in de zomer van 2017.

De E-klasse Coupé staat geparkeerd in Detroit vanaf volgende maand. Traditiegetrouw trapt de North American International Auto Show het nieuwe ‘’auto’’-jaar af!