Eind september schreven we over de geruchten dat Formule E team NextEV een hypercar zou bouwen. Een hypercar met 1300 pk. En hij heet de NIO EP9.

Tim Burton, beter bekend als Shmee150, werd uitgenodigd door NextEV. Het elektrische merk testte de track-hypercar op Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk. Video van het exclusieve avontuur kun je onderaan het artikel vinden.

NIOEP9_1

Het doel van NextEV is om het de snelste full-electric auto te maken. Ze zijn goed op weg want ze hebben al één snelheidsrecord verbroken. Op de Nürburgring wisten ze een tijd neer te zetten van maar liefst 7 minuten en 5 seconden. Het vorige record stond op 7 minuten en 22 seconden. Het is dus duidelijk dat NextEV een merk is waar je voor moet opletten!

De cijfers die deze auto produceert zijn om over naar huis te schrijven. In 2,7 seconden tikt het digitale metertje de honderd aan. Dat is 0,3 seconden slomer dan een LaFerrari! Zijn topsnelheid bedraagt 313 km/h. Er zijn vier elektromotoren die samen voor een vermogen van 1360 en een koppel van 1480 Nm. Bij NextEV werken alleen maar slimme mensen. De accu’s kunnen allertijd vervangen worden door nieuwere versies. Ook kun je de accu pakketten gemakkelijk uit de auto schuiven en opgeladen versies er weer in plaatsen. De huidige batterijen worden in 45 minuten opgeladen. 427 kilometer later moeten ze weer opgeladen worden. De auto weegt maar liefst 1750 kg. Het model beschikt over een carbon monocoque en een enorme spoiler die bij het remmen voor meer downforce zorgt.

NIOEP9_3NIOEP9_2NIOEP9_4

De NIO EP9 zal echt een studiemodel blijven. Er worden maar 6 exemplaren gebouwd. NextEV belooft wel dat ze volgend jaar met een normale, elektrische auto zullen komen.