Stel je voor.. Na jaren hard werken om de muur tussen Mexico en Amerika te bouwen, veranderd The Donald zijn mening. Hij wil het bouwsel afbreken. Wij adviseren hem dan om zijn nieuwe presidentiele Cadillac (die hij in januari krijgt) te gebruiken. Met een geschat gewicht van tussen de 7.000 kg en 9.000 kg moet dit zeker lukken.

Fotografen wisten de auto te fotograferen.

Fotografen wisten de auto te fotograferen.

All jokes aside. Op 20 januari wordt Trump officieel president van de VS. Obama moet dan vertrekken uit het Witte Huis en ‘’The Beast’’ gaat met pensioen. GM werkt al een tijdje aan de vierwielige opvolger, die net zoals zijn voorganger vol is gepropt met de laatste technieken op armor gebied. Fotografen hebben bij de fabriek van GM de auto op de gevoelige plaat vastgelegd. In principe is het dezelfde auto als die van Obama, maar met een facelift. LED-koplampen, een andere neus en een andere achterkant moeten het verschil maken. Alle techniek wordt geheim gehouden om aanslagen te voorkomen.

 

De lijst met gadgets en hebbedingetjes is HUGE:

 • De immens zware auto moet zijn gewicht ergens vandaan halen. GM bouwt de auto met behulp van staal, aluminium, titanium en keramiek. Het onderstel is vervangen door een stalen plaat, die Trump zal beschermen tegen eventuele bermbommen.
 • Alle vier de banden zijn kogelvrij en versterkt met Kevlar. Kevlar is een goedje wat allerlei materialen enorm sterk kan maken. Ook de velgen zijn aangepakt. Zonder banden hebben ze alsnog genoeg grip.
 • GM kan lekker veel geld innen. Er worden 12 auto’s geproduceerd met per stuk een waarde van zo’n anderhalf miljoen dollar.
 • Onder de kap wordt er een V8 verwacht. Zo eentje lag er ook al in de auto van Barack, maar deze is wat opgevoerd. Ondanks de opwarming van de aarde is de keuze van brandstof niet gevallen op stroom, maar wel diesel. Geen benzine, want dat ontbrandt makkelijker en is dus gevaarlijker. Om de dieseltank de beschermen wordt er rondom een schuimlaag geplaatst. Zelfs bij raketinslagen zal het intact blijven.
 • In elk exemplaar ligt een koffer met blusmateriaal, zuurstofflessen en zelfs bloed van de president.
 • De gelukkige chauffeur van de auto zit veilig achter een 12 cm dikke voorruit. Hij is ook de enige met een verstelbaar raam, het kan met maar liefst 8 centimeter naar beneden. Dit is gedaan om het ingebouwde luchtcirculatiesysteem goed zijn werk te laten doen.

TheBeast4

Overige James-Bond-achtige gadgets zijn:

 • Traangasspuiters aan de voorkant.
 • 20 cm dikke deuren (die evenveel wegen als een vliegtuigdeur).
 • Nachtcamera’s.
 • Satelliettelefoon met een rechtstreekse lijn naar de vicepresident en het Pentagon.
 • Kogelvrije ramen.

Dit zijn de punten die bekend zijn. Hoogstwaarschijnlijk zijn er veel meer onderdelen aan veranderd. Om veiligheidsredenen worden die niet bekend gemaakt.

Wij zien stiekem toch een exemplaar zoals deze!

Wij zien stiekem liever toch een exemplaar zoals deze!