Zo’n twee jaar geleden ben ik (Max Lammers) een Instagram account over Ferrari begonnen, @FerrariPhotoPage. Het is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse Ferrari fan pagina. Met dik 90.000 volgers en meer dan 5.000 likes per dag is het erg gaaf om zoiets opgebouwd te hebben.

FPPScreenshot91K2016

Mede door mijn Instagram account heb ik al veel gave dingen kunnen bereiken. In 2014 heeft de eigenaar van een F430 Spider mij opgehaald om een dagje mee te rijden, er zijn meerdere Ferrari posters naar mij gestuurd als dank voor promotie. Ook herkennen mensen mij af en toe waardoor ik dingen kan bereiken die ik anders niet kon doen. Zo ook afgelopen zondag (9/10). Al sinds juni van dit jaar teast Ferrari met de LaFerrari Aperta. Komt ie nou wel of niet? De enige voorganger van de ‘’LaF’’ die ook zonder dak uit kwam, was de F50. Het zou in theorie dus zo maar kunnen!

LaFAperta2016

Ik werd uitgenodigd door Ferrari eigenaar Rajia Bibi die was uitgenodigd door haar lokale Ferrari-dealer om naar Parijs te komen. Daar heeft het Italiaanse merk namelijk een interessante line-up staan. Als Ferrari fan in hart en nieren zeg ik naar natuurlijk geen ”nee” tegen. Maar… hoe kom je nou eigenlijk in Parijs? Je hebt natuurlijk de trein. Die was toch een tikkeltje te duur voor mijn studentenbudget. Een andere manier is de bus. Dit was financieel wat realistischer. De reis duurde 8 uur. We vertrokken om 00.30 op zondagochtend in Rotterdam. Rond 08.15 kwamen we aan in Parijs. Na een tijdje zoeken vond ik eindelijk de metro. Met de metro ben je binnen een half uur bij Porte De Versailles, de beurshallen waar Mondial Auto zich bevindt. Daar heb ik eerst naar een Starbucks gezocht. Die kon ik niet vinden, dus ben ik maar in de rij gaan staan. Na een half uur wachten gingen de deuren open. Terwijl ik naar binnen liep zag ik in de verte de Ferrari stand. Ik ben daar meteen naar toe gelopen. Op dat moment was het er nog rustig, later op de dag zou het daar het drukst zijn.

GTC4LussoT2016

Ik wist dat degene die mij uitgenodigd had pas later in de middag zou aankomen. Ik had dus genoeg tijd om de andere stands te kunnen bekijken. Auto’s die mijn aandacht trokken waren onder andere de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, een F12tdf, de eerste Frans geleverde Dino 246 GT, Maybach Vision 6, een oude Renault Alpine en de Honda NSX. Er stonden zoveel auto’s die ik nog nooit had gezien!

McQueenCaliT2016

Op een gegeven moment kreeg ik een belletje van Rajia. Ik ben als een speer naar de Ferrari stand gelopen. We werden toegelaten en zijn eerst wat gaan drinken bij Ferrari. Het was een kamer achter de stand. Heel rustig, met een bar, een grote bank en veel Amalgam automodellen. Er was zelfs een ruimte waar je een Ferrari kon samenstellen en kon kopen. Nadat we het drankje op hadden, zijn we naar de stand gelopen. Het was op dat moment zo druk achter de afzetting van de stand. Erg leuk om dus op de stand te kunnen rondlopen. Elke Ferrari  medewerker die daar staat behandeld je als klant! We hebben uitleg gekregen over de LaF Aperta. Er worden er maar 209 gebouwd. Ferrari kiest zelf de kopers uit, om er zeker van te zijn dat ze een goed onderdak krijgen. Achterin ligt een V12 met 800 pk. Samen met een 163 pk sterke elektromotor zorgen ze samen voor dik 950 pk. De soft-top is standaard, het carbon dakpaneel is een optie. Alles aan de auto is kunst. Alleen al het stuur. Bij moderne Ferrari’s bevindt alles wat je nodig hebt op het stuur. De claxon, richtingaanwijzers, de start-stop engine knop. Het allermooiste vind ik toch de Manettino knop. Hier kun je verschillende rijstanden inschakelen. Van de sportieve afstelling ”RACE” tot ”WET”. We mochten er helaas niet in zitten..

StirlingMossF122016

Andere modellen die er stonden waren de nieuwe GTC4Lusso T. Dit is alweer de derde versie van de Ferrari FF die in 2011 op de markt kwam. De V8 laat in tegenstelling tot zijn voorgangers, alleen de achterwielen draaien. Daarnaast stonden er vier 70 Anniversary auto’s. Ferrari bestaat volgend jaar 70 jaar en Ferrari lanceert 70 historische liveries. Die worden dan op de 488 GTB, 488 Spider, GTC4Lusso, California T en F12berlinetta geplakt. Slimme move om meer geld te verdienen.

365P2488spider2016

Er stond een F12berlinetta die was gebasseerd op de 250GT SWB waarmee Stirling Moss in 1961 de RAC TT won. Naast de F12 was er een 488 GTB geparkeerd. Deze was geïnspireerd door de F1 wagen van Michael Schumacher waarmee hij in 2003 het kampioenschap won. Ik heb in deze 488 kunnen zitten. De groene 488 Spider, oftewel ‘’The Green Jewel’’ viel het meest op. Ferrari werd geïnspireerd door de 365 P2 van het Britste race team David Piper Racing. Naast de Aperta stond er een California T. Die was gebaseerd op de 1963 250 GT Berlinetta Lusso van Steve McQueen. Na een uur op de stand te zijn geweest zijn we wat sushi gaan eten.

MichaelSchumacher4882016

Rond 7 uur liep ik weer naar de metro om naar de bus te gaan. Het was de twee nachten waar ik niet heb geslapen zeker waard! Ik zou het zo weer doen!