Gisteravond heeft Mercedes-AMG de langverwachte Roadster versie van de AMG GT onthult. In eerste instantie zou het Duitse merk geen Roadster maken. Hier zijn ze toch vanaf gestapt vanwege de enorme vraag naar het model.

Mercedes-AMG-GT-Roadster-9

‘’Een open variant van de AMG GT zal te veel concurreren met de SL!’’ hield Mercedes lang vol. Toch is de cabrio er nu!

Afbeeldingsresultaat voor amg gt roadster

Oplettende fotografen spotte zo’n drie weken geleden bij de Nürburgring een exemplaar vol geplakt met camouflagestickers. Op de foto’s kan je goed zien dat het gaat om de Roadster.

2018MercedesAMGGTCRoadsterSPY

Er zijn twee verschillende versies onthuld. De AMG GT Roadster is het instapmodel met een biturbo V8 die 462 pk produceert. De topsnelheid ligt rond de 300 km/h en de bekende sprint doet hij in 4 seconden. De heftigere versie is de AMG GT C. Deze heeft 558 pk die ook wordt geperst uit een biturbo V8. Qua technologie lijkt deze versie het meest op de extreme AMG GT-R. Hetzelfde zijn onder andere het meesturende achteras en de motor. De GTC zit in 3.7 seconden op de honderd en heeft een topsnelheid van maar liefst 316 km/h.

16C820_016.0.0

Beide auto’s krijgen een soft top die te verkrijgen is in de kleuren zwart, beige en rood. Het dak is tot een snelheid van 50 km/h te openen en dit moet gebeuren in 11 seconden. Mercedes toont beide auto’s op de Paris Motor Show die over twee weken haar deuren zal openen. De auto is vanaf 2017 te verkrijgen, prijzen zijn helaas nog niet vrijgegeven. De verwachte concurrenten zijn de Jaguar F-Type Convertible (€125.000) en de 911 Carrera Cabriolet (€129.000).