AMG baas Tobias Moers bevestigd dat het Duitse tuningshuis aan een hypercar werkt. Moers deed dit op de LA Autoshow. Dit schrijft Autocar.

AMGHypercar3

Hoogstwaarschijnlijk zal de hypercar pas in 2018 op de markt komen. Het wordt een auto met 1000 pk en geschat wordt dat zo’n 250 exemplaren zullen worden gebouwd. De aandrijving zal afgekeken worden van de Formule 1 auto’s. Die doen het tegenwoordig zo goed dat Mercedes wel iets roadlegals met deze techniek moet maken. De auto zal moeten concurreren met de LaFerrari (963 pk), de P1 (916 pk) en de 918 (900 pk). Qua design heeft de auto veel gemeen met de Aston Martin AM-RB 001, een auto die tot stand komt door een samenwerking tussen de Britten en Red Bull. AMG is overigens niet de enige die dit doet. Ook bij het Chinees gefinancierde NextEv zijn er plannen om op basis van hun Formule E auto, een roadlegal wagen te maken.

AMGHypercar1

We wisten al dat dit model er aan zat te komen. Voormalig directeur van AMG, Thomas Weber kwam er al mee in een interview eerder dit jaar. ‘’I am very excited to officially confirm: our next big thing at AMG is already in the pipeline.’’, zei Weber. Het wordt een echte AMG performance hybride hypercar.