Schades aan leaseauto’s zijn altijd vervelend en prijzig. In een vorig artikel schreven we de vijf tips om schade in je wagenpark te verminderen. Maar wat zijn de meest voorkomende schades nou eigenlijk? En bij wie komen deze schades nou eigenlijk het vaakst voor? Mannen of vrouwen?

Wij zetten de meest voorkomende schades voor je op een rij:

1. Ruitschade

Een kapotte ruit staat op nummer één wat betreft meest voorkomende schades. Maar liefst 29% van de schadegevallen betreft een kapotte ruit. Vaak gaat het om een ster door steenslag. Opvallend in dit geval is dat mannen vaker ruitschade hebben dan vrouwen.

2. Inparkeerschade

Op nummer twee staat inparkeerschade. Wel 23% van de schades veroorzaakt de autobestuurder zelf tijdens het inparkeren. In dit geval rijden vrouwen vaker schade bij het parkeren of manoeuvreren dan mannen.

3. Schade door iemand anders

Inparkeerschade wordt uiteraard gevolgd door nummer drie, namelijk parkeerschade. Opvallend is dat 11% van de schades gebeurt terwijl de auto geparkeerd staat. Een bestuurder rijdt tijdens het inparkeren de auto aan of slaat een deur open. Andere voorkomende parkeerschades zijn vandalisme of botsing met winkelwagentjes. Vrouwen zijn vaker slachtoffer dan mannen.

4. Inbraak

Maar 6% van de schades ontstaan door een inbraak. De meest voorkomende redenen tot inbraak zijn het in het zicht laten liggen van dure apparatuur of geld (denk aan een portemonnee of tas).

5. Schade aan band of velg

Als laatste op de lijst hebben we bandenschade. 5% van de schades betreft schade aan banden of velgen. Een kapotte band of velg komt vaker bij mannen voor dan bij vrouwen.