Voor McLaren zit er een nieuw tijdperk aan te komen en daar zijn ze al druk mee bezig. De 650S wordt als eerst vervangen door deze P14, oftewel 720S.

De Britten willen voor 2022 15 nieuwe modellen aan kunnen bieden. Dit houdt in dat we vijf jaar lang, minstens 3 nieuwe McLaren’s per jaar kunnen verwachten, en dat is fijn nieuws!

Lang was bekend dat dit model onder codenaam P14 word geproduceerd. Vandaag kwam naar buiten dat de naam 720S door McLaren is gekozen. Zoals we van McLaren weten houdt dit in dat de nieuwe 4.0 liter bi-turbo V8 een vermogen van 720 pk krijgt. Dit is ongeveer 50 pk meer dan de gelimiteerde 650S, de 675LT. Deze motor kunnen we overigens ook in andere toekomstige modellen verwachten. Het blok beschikt namelijk over technologie dat hybride systemen kan ondersteunen.

Sinds de MP4-12C in 2011 uitkwam gebruikt McLaren een monocoque. Dit is een slimme manier om de auto enorm sterk en licht te krijgen. Toch laat McLaren weten dit te gaan verbeteren en het op een hele andere toe te passen dan ooit tevoren. Naast het innoveren van de monocoque, komt er een volledig nieuw dashboard in. Bepaalde delen worden beweegbaar en kunnen naar beneden zakken waardoor je, als je bijvoorbeeld op het circuit bent, een beter zicht op de weg krijgt.

Vanaf januari nodigt McLaren potentiële klanten uit om naar de auto te komen kijken. Aanschafprijs komt vermoedelijk tussen de 650S (£195,000) en de 675LT (£278,192) te liggen. De 720S wordt op de Genève Motor Show, in maart, voor het eerst officieel aan het publiek getoond.

De P14 is al een keer op beeld gezet! Kijk het filmpje hieronder!