Ferrari heeft veilinghuis RM Sotheby’s in Californië uitgekozen om hier de laatste LaFerrari Coupe te veilen.

Augustus was een maand met veel onrust in Italië. Veel dorpen in het midden van het land werden getroffen door zware aardbevingen. Om de slachtoffers een helpende hand te bieden besloot Ferrari CEO Sergio Marchionne om een extra LaFerrari te bouwen.

De auto heeft dezelfde V12 en elektromotor die voor een vermogen van 963 pk zorgen. De Tailor Made afdeling van Ferrari heeft voor het interieur en exterieur gezorgd. Zo zijn er witte pinstripes en een Italiaanse vlag op de auto aangebracht. In de auto kun je een ‘’one-off’’ interieur vinden met ongetwijfeld veel badges die een ode aan het Italiaanse volk doen.

Rob Myers, RM Sotheby’s CEO, is erg trots op het feit dat zijn veilinghuis zo’n speciale auto mag verkopen.  ‘’It’s an honour for RM Sotheby’s to be entrusted with the sale of this important car and to help raise significant funds for a desperate cause. The auction will be an historic event and the generosity of Ferrari SpA will change lives in the areas most affected by the natural disaster!’’

Er wordt gerekend op een opbrengst van tussen de $4 a $5 miljoen.