Het duurt nog een tijdje voordat Mercedes de huidige hypercars het leven heel erg zuur gaat maken, maar beetje bij beetje ontvangen we steeds meer informatie over de Project-One.

Al in november vorig jaar liet AMG baas Tobias Moers aan Autocar weten bezig te zijn met een hypercar gebaseerd op een F1-wagen. Dat betekent dat er een 1.6 liter V6 achterin de Project-One komt liggen die de achterwielen kracht gaat geven. De 6-cilinder produceert 1.000 pk en tussen de 10.000 en 11.000 toeren. Daarbovenop worden er twee elektromotoren gemonteerd die de voorwielen aandrijven. Je kunt de techniek van de hypercar dus het meest vergelijken met de 918; vierwielaandrijving, 900 pk en ook Duits!

Moers beweert dat de nieuwe hypercar de meest efficiënte van het moment wordt. Als we dit mogen geloven zal de auto dus goed scoren op het gebied van  verbruik, aerodynamica, gewicht, vermogen en ervaring.

Mercedes heeft overigens geen primeurtje te pakken met het bouwen van een F1- geïnspireerde auto voor op de openbare weg. Al in 1995 deed Ferrari hetzelfde kunstje. De Italianen plaatsten een 3.5 liter V12 uit de 641 F1-wagen achterin de Ferrari F50. En dan hebben natuurlijk nog de Aston Martin AM-RB-001 en de NextEV NIO EP9. Die eerste is gebaseerd op de Red Bull Formule auto en die tweede werd geïnspireerd door de Formule E wagen van het gelijknamige team.

Ondanks het niet de eerste in zijn categorie is wordt het wel een hele bijzondere auto. Met een oplage van rond de 250 stuks zal hij enorm exclusief worden. Ook zal hij geliefd worden bij verzamelaars die de wagen proberen te kopen op eventuele veilingen. Daarnaast wordt het de nieuwe standaard. Alle volgende hypercars van merken als Ferrari en Porsche zullen aan de ‘’eisen’’ die Mercedes-AMG met deze auto stelt, moeten voldoen.