McLaren heeft net bevestigd dat ze een echte opvolger van de legendarische McLaren F1 gaan bouwen.

BP23F1_1BP23_1

Net als de F1 krijgt dit model ook drie stoelen. Onder codenaam BP23 zal deze ‘’Hyper-GT’’ gebouwd worden. McLaren zegt: ‘’It’s a car designed for long journeys but with the high levels of performance and driver engagement expected of any McLaren.’’ Als je dit zou zeggen over de F1 wordt je voor gek verklaard. Een volledige reïncarnatie is het dus niet. In totaal zullen er maar 106 exemplaren geproduceerd worden, hetzelfde aantal als de orignele F1. Alle modellen zijn al verkocht.

BP23_3

McLaren Special Operations werkt aan de nieuwe auto. ‘’BP2’’ verwijst naar het tweede Bespoke Product van MSO en ‘’3’’ verwijst naar het aantal stoelen. Op Instagram onthult McLaren een uur geleden een foto van de bovenkant van de auto. Als je goed kijkt zie je plek voor drie personen. De bestuurdersstoel staat voor de twee achterste stoelen. Het wordt dus geen Fiat Multipla imitatie. Aan toekomstige eigenaren is vertelt dat er geen targa of GTR variant op de planning staat. Dat zei McLaren overigens ook over de P1 en we weten allemaal dat naast de GTR ook de LM een feit zijn. Ondanks het feit dat McLaren maar een paar foto’s de wereld heeft ingegooid, zal het dezelfde motor gebruiken als de P1. Ook moet de auto het vermogen (916 pk) van de P1 overtreffen.

BP23_4

Prijzen zijn nog niet bekend maar reken maar op zo’n €2.3 miljoen. De auto zal pas in januari 2019 geleverd worden.

RonDennis1

Naast dit leuke nieuws ook triest nieuws uit Woking. Ron Dennis, voormalig directeur van het F1 team van McLaren, is na 35 jaar opgestapt. Aandeelhouders willen niet meer met hem samenwerken. Dennis is voor 25% eigenaar van het team. De overige aandeelhouders zijn voor 75% eigenaar en die hebben besloten dat Dennis weg moet.