Editor's Rating

9
Opmerkelijk
10
Populair
9.5
Fun

Zoals we al eerder schreven werd de bekende Top Gear presentator Jeremy Clarkson ontslagen bij de BBC. Na dit incident was de toekomst van de presentator wat onduidelijk. Volgens vertrouwelijke bronnen heeft hij een nieuw auto programma in het vooruitzicht, waarschijnlijk bij de Amerikaanse online video-on-demand zender Netflix.

House of Cars

Het is op dit moment nog afwachten op de officiële aankondiging van Netflix, maar het programma dat Clarkson samen met, jawel, May en Hammond gaat presenteren zou de naam ‘House of Cars’ krijgen.

Netflix zou de presentator veel meer redactionele controle willen geven over het nieuwe programma dan wat hij voorheen bij de BBC kreeg. Deze overweging is natuurlijk niet voor niets. Uit een analyse van de Netflix kijkcijfers blijkt dat de Top Gear afleveringen (die ook op Netflix te bekijken zijn) het zeer goed doen bij de abonnees.

Daarnaast blijkt uit een poll van The Mirror dat 75% van de bezoekers aangeeft een abonnement op Netflix te overwegen als daar de opvolger van Top Gear te zien zal zijn.

Clakson - NetflixTot ziens, Top Gear!

Jeremy Clarkson is er absoluut van overtuigd dat zijn nieuwe programma een enorme hit gaat worden. ‘House of Cars’ zal volgens hem ‘Top Gear’ van de troon stoten.

“Ik hoop dat Chris geniet van wat nog enkele weken de grootste autoshow ter wereld is” – aldus Clarkson in zijn column in The Sun.

Richard Hammond en James May zouden een contract bij de BBC van twee jaar voor 5,5 miljoen euro hebben afgeslagen om Clarkson niet in de steek te laten. De drie presentatoren vormen samen een sterk team en dat zal niet snel veranderen.

 

Officiële Release

Clarkson verwacht dat in de komende weken officieel bekend zal worden met welke partij de drie een samenwerking aangaan. Clarkson, Hammond en May blijken, naast Netflix, met Amazon en ITV in gesprek te zijn over een mogelijke samenwerking.

“Als bedrijf gaan wij niet op geruchten en commentaar van de media in” zei de woordvoerder van Amazon. Zo zeiden de woordvoerders van ITV en Netflix dat zij ook geen commentaar gingen leveren.