Dat Jeremy Clarkson en zijn twee vrienden weg zijn bij Top Gear wil niet zeggen dat het programma stopt met het maken van prachtige beelden. Daar is dit nieuwe filmpje goed bewijs van!

 

 

Ongeveer een jaar geleden lanceerde Ferrari de F12tdf. Die laatste drie letters staan voor Tour de France. In de jaren vijftig en zestig was Ferrari de grote baas in de Tour de France wegraces. Dit werd toen gedaan met de 250 GT Berlinetta ‘Tour de France’. Met de F12tdf brengt Ferrari een ode aan deze wegraces en aan die legendarische auto.

tdf2tdf4

Het is inmiddels traditie bij Ferrari om van elk niet-gelimiteerde productieauto, een nog snellere versie te maken. Denk aan de 599 GTO en de 458 Speciale. Zoals bij de netgenoemde auto’s heeft Ferrari visuele, motorische en aerodynamische veranderen aangebracht. Zo heeft de tdf dertig procent meer downforce, het vermogen is opgeschroefd naar 780 pk en zijn topsnelheid ligt rond de 340 km/h. Op het Fiorano testcircuit doet dit monster er 1 minuut en 21 seconden over. De 963 pk sterke LaFerrari doet hier 1 minuut en 20 over. Het is goed te begrijpen dat zelfs driftkoning Chris Harris veel moeite moet doen om de auto in bedwang te houden.

tdf1tdf3