Dat Renault de legendarisch Alpine terug gaat halen is allang bekend, maar vandaag lieten de Fransen weten dat er ook een gelimiteerd model aan zit te komen!

Zulke échte reïncarnaties, zoals de nieuwe Toyota Supra, zijn erg leuk om te zien. Autofabrikanten stoppen al hun technologie en kennis in zo’n auto, terwijl er ook een hoop nostalgie aan zit verbonden.

Het gelimiteerde model heet de Première Édition. Er worden 1.955 exemplaren geproduceerd. Alpine heeft voor dit opvallende aantal gekozen omdat het bedrijf in 1955 werd opgericht. In dit jaar liet de Fransman Jean Rédélé zijn eerste auto, de A106, aan het publiek zien.

De auto wordt niet geheel een kopie. De oude A110 had namelijk de motor achterin liggen waar de Première Édition een viercilinder-middenmotor krijgt. Het vermogen en de overige technische specificaties zijn nog niet genoemd.

Opvallend is het bestelproces. Een order plaatsen voor de Première Édition gaat op een hele andere manier dan je bent gewend. Je moet namelijk de Alpine-app downloaden. Deze is te verkrijgen voor zowel iOS als Android toestellen. Vervolgens wordt daar aan je gevraagd welk serienummer (0001-1955) je graag zou willen ontvangen. Ook moet je als klant €2.000 als aanbetaling overmaken. Heel uitgebreid kun je de Cayman-concurrent niet krijgen. Er zijn maar drie kleuren beschikbaar: wit, zwart en het Alpine blauw dat je vast wel kent. De auto wordt niet in de Verenigde Staten geleverd maar zal wel in dertien Europese landen en Japan te verkrijgen zijn.

In februari van dit jaar onthulde Alpine de A110-50. De uiteindelijke productieversie zal hier ongeveer 80%  op lijken.

De auto wordt ook in Nederland te koop aangeboden. In Nederland zullen de auto’s vanaf eind volgend jaar geleverd worden. Prijzen zijn nog niet bekend, maar in thuisland Frankrijk gaat de sportauto zo’n €60.000 kosten.