We weten allemaal dat Lamborghini heel erg van special editions houdt. Alleen al voor de Aventador is het een enorme waslijst. Slimme manier om geld te verdienen, maar je special edition Aventador wordt met de dag minder ‘’special’’. Nu hebben oplettende autospotters nog een Aventador gespot!

 

2017AVS22017AVS3

Hij was al eerder gezien, maar Lamborghini test momenteel de auto op de Nürburgring. Alle camouflage zit er nog op. Wat je wel kan zien zijn de grotere luchtinlaten op de voorkant, meer luchtinlaten op de achterkant, een nieuwe bumper en een nog grotere diffuser. Hij is dus qua uiterlijk nog agressiever geworden. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een spoiler-loze Aventador SV is!

2017AVS42017AVS1

Het is nog niet duidelijk wat voor mechanische veranderingen Lamborghini aanbrengt op de nieuwe Aventador. Natuurlijk is het een V12. En natuurlijk krijgt hij meer vermogen dan zijn voorganger mee. Wij denken aan de V12 die ook in de SV lag. Deze heeft 739 pk. Een andere optie kan de V12 uit de Centenario zijn. Deze gooit 759 pk naar de vier wielen. In totaal dus zo’n 40 pk meer. Lamborghini wilt meer vermogen zodat ze de Aventador nog meer kunnen onderscheiden van de Huracan. Er zijn lang problemen geweest met het schakelsysteem van de AV. De transmissie zal dus verfijnd worden. Binnenin komt hoogstwaarschijnlijk een nieuw, groot touchscreen. Hiermee kan je het infotainment systeem besturen. Deze was ook al te vinden in de Centenario.

2017AVS5

De nieuwe Aventador komt rond maart volgend jaar op de markt. Stay tuned voor verdere updates!