Gister kwam Lamborghini met de langverwachte Aventador S op de proppen. Niet alleen het uiterlijk is veranderd, de Italianen hadden namelijk geld over om de letter ‘’S’’ achter de al legendarische naam te zetten!

Die letter staat voor Sprinto in het Italiaans en werd al eerder gedragen door de Miura S en de Countach S Opvallende verbeteringen zijn een nog agressiever design, vierwielsturing, verbeterde aandrijflijn en meer vermogen. Waar de originele Aventador 700 onrustige paardjes in zijn bezit had, is de Aventador S voorzien van een vermogen van 740 pk en 690 Nm aan koppel. Hiermee komt de Aventador S 10 pk tekort om aan de SV te evenaren. Geen probleem zeggen de Italianen, zo wordt de SV nog steeds gezien als een trackfocused monster. Toch kun je je best wel verschijnen op een trackday met deze auto: hij weegt 1.575 kg, heeft een acceleratietijd van 2,9 seconden en een top van 350 km/h.


Visueel zijn er geen grote updates verschenen, de voorbumper is ietwat aangepast waardoor hij nog meer op een haai lijkt. De overdreven centraal geplaatste uitlaat bestaat nu uit drie kleinere componenten. Binnenin is er een nieuw scherm aangebracht. Deze veranderd het thema wanneer er naar een andere rijstand (Strada, Sport, Corsa en Ego) wordt geschakeld. Ook is er Apple CarPlay aan toegevoegd. Kortom, Lamborghini heeft wederom haar naam waargemaakt door met een nog agressievere auto te komen. Chapeau!!

Downforce nummers zijn out of this world. De gerestylede voorbumper zorgt voor maar liefst 130% meer downforce. Wanneer de weggewerkte achtervleugel zijn ding gaat doen zien we een verbetering van 400% meer downforce. Het totaalplaatje zorgt voor 50% meer downforce. Doordat Lamborghini een vierwielsturing systeem aan de vierwielaangedreven auto heeft toegevoegd, ligt de auto nog beter op de weg. Met de standaard geleverde koolstof remschijven kan de auto nog beter remmen.

Voor de Aventador S moeten kopers uiteraard diep in de buidel tasten. De Nederlandse dealer bieden de auto aan vanaf €281.555,-. Uiteraard zonder die fantastische belastingen!