Altijd al naar de Donkervoort fabriek willen gaan? Normaliter is dit niet mogelijk, maar via Fabrieksuitje.nl wel! Zij bieden volledige arrangementen aan voor jou en/of je personeel!

Een kleine 40 jaar geleden begon Joop Donkervoort met het bouwen van sportautootjes in een kleine schuur in Tienhoven. De eerste Donkervoort was de S7 en maakt gebruik van een 1.6-liter motor van Ford. Het autootje had 90 pk met vier versnellingen. Inmiddels heeft het Nederlandse merk de fabriek aan de A6 staan. Hier werken dag in dag uit zo’n 30 mensen – met de hand – aan de auto’s. Deze auto’s zijn puur; ze worden zonder enige vorm van elektronische hulmiddelen geproduceerd. Onlangs schreven wij nog over de extreme Donkervoort D8 GTO-RS.

Fabrieksuitje.nl is opgericht door Cor Heek in 2006. Cor is in dienst geweest van allerlei bedrijven binnen de auto-industrie, zo ook bij Pon Nederland. Pon is een wereldwijd bedrijf dat zich bezighoudt met het importeren van (exclusieve) merken zoals Lamborghini en Seat. Waar Fabrieksuitje.nl voorheen alleen arrangementen voor personeelsuitjes aanbood kun je binnenkort ook met de familie een fabriek bezoeken.

Het arrangement kost €125,- per persoon en is beschikbaar voor groepen van 25 of meer personen. In dit arrangementen zitten veel verschillende en unieke componenten. Zo wordt er in het twee uur durende programma een korte introductie van het merk gegeven en in detail uitgelegd hoe de hand gebouwde sportauto’s in elkaar worden gezet. Om het gemakkelijk voor je te maken zet Fabrieksuitje.nl een haal- en brengservice in. Hiervan is de locatie in overleg zodat je met een relaxt gevoel naar Lelystad gaat. Tijdens de rondleiding zal Donkervoort koffie van Nespresso schenken. Na afloop van de rondleiding wordt je ontvangen in de showroom met een hapje en een drankje. Daarnaast ontvang je een goedgevulde goodiebag met leuke items!

Is Donkervoort niet echt jou ding? Fabrieksuitje.nl biedt ook rondleidingen aan in de fabriek van Mercedes (Bremen), Opel (Russelheim), Morgan en nog veel meer! Neem hier een kijkje op de website.