Het Californische, maar Chinees financieel ondersteunde NextEv gaat een hypercar bouwen. Het elektrische merk dat ook mee doet in de Formule E, laat dit weten.

 

‘’Wij van NextEv zijn een startup die voornamelijk gefundeerd wordt door jonge, Chinese techmiljonairs, die binnen een jaar is uitgegroeid van 0 naar 1000 medewerkers. Eind dit jaar zal je kennis kunnen maken met onze eerste straatauto, een elektrische supercar. In de jaren daarna zullen we diverse volledig elektrische auto’s in wat meer gangbare segmenten uitbrengen’’ vertelt Martin Leach aan Autovisie.

NextEvHypercar1

De eerste straatauto van NextEv waar Leach het over heeft is dus deze 1300 pk sterke hypercar. Electrek laat weten dat de bolide rond de $1 miljoen gaat kosten.

 

Als je dat geld niet hebt, geen zorgen. Leach vertelde tegen Autovisie dat het merk in de jaren die komen diverse elektrische auto’s op de markt gaat brengen. Dus ook in de segmenten die het meest betaalbaar zijn.

 

De acceleratie van het elektrische monster ligt hoogstwaarschijnlijk rond de 2.5 seconden. Naast dit gegeven en het aankoopbedrag is er niets bekend. We houden je op de hoogte!