Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is gebleken dat eigenaren van elektrische en hybride auto’s meer rijden dan eigenaren van benzineauto’s. De proef werd al gedaan in 2015 maar het resultaat is nu pas binnen. Een eigenaar van een elektrische of hybride auto reed gemiddeld zo’n 17.000 kilometer per jaar. Met een benzineauto werd gemiddeld 11.000 km. per jaar gereden.

ElektrischeAuto'sRijdenMeer4

Dit grote verschil komt vooral vanwege het gebruik van leaseauto’s. Bedrijven sluiten steeds vaker contracten af met een autofabrikant die zuinige auto’s levert. Dieselauto’s rijden wel wat meer dan de zuinige varianten. Het vaakst wordt er gereden met auto’s die op aardgas rijden.

ElektrischeAuto'sRijdenMeer2

‘’1 op de 75 kilometer wordt met een stekkerauto gereden.’’, meldt het CBS. Dit lijkt vrij weinig maar let wel dat de hybride auto pas 20 jaar oud is. Er rijden dus veel meer benzine- en dieselauto’s rond. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Zelfs sportautofabrikant Ferrari wil meer hybrides zien in hun huidige aanbod.

2017 Mitsubishi Outlander PHEV

Tesla is verreweg het populairste merk onder de milieubewuste auto eigenaren. Aan het begin van dit jaar reden er zo’n 4400 rond in Nederland. Dit hoge cijfer komt vooral doordat veel taxibedrijven in de grotere steden, gebruik maken van de Model S. Gemiddeld wordt er per dag 94 kilometer in een Tesla afgelegd. Op nummer twee en drie staan de Volvo V60 en de Mitsubishi Outlander. Het CBS meldt ook dat het aantal elektrische en hybride auto’s bijna is verdubbeld in een jaar tijd. Begin 2015 reden er 44.200 van deze auto’s in Nederland rondt. Een jaar later waren dat er 86.200.

 

Of je het nou leuk vindt of niet, de stekkerauto’s zijn in opkomst!