Afgelopen zomer lanceerde Mercedes AMG de AMG GT-R. Een enorm krachtige auto met een dikke V8 die er 585 pk uitperst. Ter vergelijking, dat is ietsjes minder als de 610 pk van de Huracan. Nu komt het Amerikaanse race team Dime Racing met een getunede versie van de AMG GT. Die geven de V8 maar liefst 745 pk. INSANE!!

 

Mercedes gaf met de AMG GT-R antwoord op de vraag naar een raceauto voor de openbare weg. Hier zijn de jongens bij Dime Racing het dus niet mee eens.

AMGGTDIMERACING1

Vooral de nieuwe turbo’s zorgen voor het enorme vermogen. Wanneer je de upgrade aanschaft worden onder andere het koelsysteem en het uitlaatsysteem aangepast. Er worden ook instelbare dempers, een nieuwe splitter, diffuser, grotere zijskirts en een enorme spoiler gemonteerd. Ze zijn wel zo aardig geweest om de splitter afneembaar te maken! Dit alles is gemaakt van ons lievelingsgoedje, carbon fiber! Binnenin kun je een rolkooi, raceradio, een ingebouwd drinksysteem en blusinstallatie vinden.

AMGGTDIMERACING2

Deze getunede GT zet Dime Racing te koop voor omgerekend €136.000. Dit is dus zonder alle belachelijke belastingen die de Nederlandse regering hanteert. Als je er eentje hier op Nederlands kenteken wilt zetten kost je dat meer dan twee ton. Alsnog is hij dan ietsjes goedkoper als de AMG GT-R met 585 pk.

AMGGTDIMERACING3

Stel, je vindt het een leuk koopje? Je krijgt er ook gewoon garantie bij. Daarnaast geven ze je een mooi, gratis horloge!