Onze selectie van de beste sportwagens van 2016, van de Mazda MX-5 tot de fantastische McLaren 570S

Als je aan 10 autoliefhebbers vraagt wat hun 10 favoriete sportwagens zijn, krijg je waarschijnlijk 10 verschillende antwoorden. Er is tegenwoordig zo veel op de markt dat ook wij het erg lasting vonden om onze lijst tot 10 te beperken. We hebben geprobeerd de lijst zo compleet mogelijk te maken. Zo zijn er zowel relatief goedkope sportwagens als super luxe auto’s zoals de McLaren 570S en de Porsche 911 in opgenomen. Ook zitten er zowel tweezits bolides als de Caterham Seven tussen als vierzitters zoals de BMW M2 en de Mercedes-AMG C63 Coupe, en zelfs Japanse sportwagens met dezelfde vorm als de Mazda MX-5 en Nissan GT-R. En oja, om het helemaal compleet te maken hebben we wagens met zachte én harde bovenkant meegenomen in de lijst.

mclaren570s

Hopelijk zit er voor iedereen wat van zijn smaak in onze sportwagens top 10. Eén ding is in ieder geval zeker, hoewel de auto’s flink van elkaar verschillen hebben ze allemaal 3 dingen gemeen; ze brengen je supersnel van A naar B, ze zijn leuk om in te rijden, en ze zien er allemaal geweldig uit.

Als onze lijst iets laat zien is het wel dat het tegenwoordig knap lastig is om een sportwagen te definiëren. Grappig om te zien is dat de meeste auto’s op onze lijst niet alleen snel en ruig zijn, maar ook comfortabel en mooi afgewerkt. Er zit iets bij voor iedere portemonnee, met enerzijds wagens die goedkoper zijn dan een normale hatchback voor de familie, en anderzijds exotische bolides die meer kosten dan wat sommige mensen uitgeven aan hun huis.

porsche carrera s

Hieronder de lijst. We zijn benieuwd naar jullie mening!

De beste sportwagens van 2016
1. McLaren 570S
2. Porsche 911 Carrera S
3. BMW M2
4. Mazda MX-5
5. Mercedes-AMG C63 Coupe
6. Porsche Cayman/Boxster
7. Mercedes-AMG GT
8. Jaguar F-Type
9. Nissan GT-R
10. Caterham Seven

caterham seven