Editor's Rating

8
Nieuws

Een tijdje geleden is de nieuwe generatie Camaro aangekondigd, en deze zou niet compleet zijn zonder een cabrio! En eindelijk kunnen we hem als Carreporter onthullen! Carreporter heeft de eerste foto’s van de 2016 Chevrolet Camaro Convertible!

Openen of sluiten van het dak tot een snelheid van 50 km/u

Chevrolet Camaro Convertible krijgt een stoffen dak dat elektro-hydraulisch wordt bedient. Alles is vanuit de auto te bedienen, en het mooie is dat je het dak niet meer hoeft los te maken. Ook als je onderweg bent, kun je het dak openen of sluiten tot een snelheid van 50 km/u. Daarnaast kan dit ook via de afstandsbediening. Na het openen verdwijnt de dakconstructie achter in een grote afdekplaat. Chevrolet heeft dit behoorlijk lopen wijzigen, want deze ziet er een stuk fraaier uit dan bij de vorige generatie.

Oja, en ook belangrijk om te vertellen: Chevrolet zegt dat de Camaro Convertible een lichter en stijver chassis heeft, waardoor het gewicht ten opzichte van de vorige versie met 91 kg is afgenomen. Kijk dat is wel een aardig verschil! De inhoud van de motoren zijn bijna gelijk gebleven zoals de coupé. De motoren betreffen een 2.0 viercilinder turbo, een 3.6 V6 en een LT1 6.2L V8 als topmodel. Deze fantastische Chevy Cabrio schakel je met een 8-traps automaat of een handgeschakelde zesbak.

Wel moet je even wachten, want de productie begint in februari 2016 in GM’s Lansing Grand River-fabriek. Dus stay tuned!