Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende auto evenementen. Events gefocust op één merk, een bepaald soort auto (supercar, Japanse auto’s, etc.) of zelfs van een bepaald tijdperk. Maar er zijn weinig auto festijnen waar je zoveel verschillende auto’s bij elkaar kan zien als op Cars and Coffee. CarReporter.nl was aanwezig bij de jaarlijkse Cars and Coffee XXL georganiseerd door Autovisie.

mwrlphoto964rwb

@MWRLphoto (IG)

Zo’n 400 auto’s reisden afgelopen zaterdag af naar het parkeerterrein van Autovisie om Cars and Coffee XXL te bezoeken. Auto’s varieerde van de beeldschone Aston Martin DB11 tot een Smart met twee papegaaien op het dak. Autovisie had gelijk een aantal primeurs te pakken. McLaren was er met de 570GT, Maserati met de nieuwe Levante en Aston Martin met de DB11. Daarnaast waren ook de nieuwste versie van de F-type, de SVR, de Model X en de Cadillac CTS-V te bewonderen. Ook een aantal oudere exemplaren waren van de partij. Denk aan een prachtige Ford Sierra RS Cosworth, Corvette Grand Sport uit 1963 en een Porsche 964 RWB aka Batmobile.

 

mr1rphotographybacmono

MR1Photography

 

Het fenomeen Cars and Coffee is zo’n tien jaar geleden ontstaan in Irvine in de staat Californië. Het is een puur liefhebbers evenement dat voor en door auto-fanaten wordt georganiseerd. De lat ligt niet zo hoog als bijvoorbeeld SupercarSunday Assen. Daar moet je in het bezit zijn van een serieuze sportauto wil je toegelaten worden. Bij C&C hoeft dat niet en word je al uitgenodigd wanneer je eigenaar bent van een roestig VW busje.

McLaren 570GT Launch 2016 Tenerife

De sfeer is altijd goed bij zulke brede evenementen. Je merkt echt dat iedereen daar loopt wel iets met auto’s heeft. Heerlijke koffie in combinatie met het bekijken van auto’s is naar mijn mening de uitvinding van de eeuw!