Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Als fleetmanager wil je natuurlijk dat jouw medewerker aan deze nieuwe technologische innovatie mee gaat doen. Helaas zijn medewerkers nu veel tijd kwijt aan het opladen van hun elektrische auto. En tijd, zoals we allemaal weten, is geld. Dus hoe zorg je ervoor dat deze overgang naar elektrisch rijden zo min mogelijk kosten met zich meebrengt?

Hoe bespaar ik kosten op elektrisch rijden?

Dit is de vraag die alle fleetmanagers bezig houdt: Hoe bespaar ik kosten? Wij zetten alvast een paar tips op een rijtje om zo kosten op elektrisch rijden te besparen.

  • Richt op het bedrijfsterrein genoeg groene parkeerplaatsen in met oplaadpalen waar medewerkers hun auto op kunnen laden, dit is goedkoper dan aan de pomp. Daarnaast worden zo de (kantoor)uren waarbij de auto toch stil moet staan beter benut.
  • Installeer een oplaadpaal bij jouw medewerkers thuis. Dit zorgt ervoor dat zij elke ochtend weer met een volle accu op pad kunnen.
  • Door flexibele werktijden aan te bieden kunnen medewerkers buiten de spits reizen. Daarmee verbruiken ze niet onnodig de batterij van de auto door stil in de file te staan.
  • Door daarnaast te zorgen dat medewerkers op afstand hun werkzaamheden kunnen verrichten, door een smartphone of laptop aan te bieden, kunnen zij ook productief blijven wanneer ze niet op kantoor zijn.
  • Stimuleer medewerkers om flexibel te plannen. Wanneer ze bijvoorbeeld ’s ochtends een afspraak hebben dicht bij hun eigen huis, dan kan het verstandig zijn om eerst vanuit huis te werken en dan naar deze afspraak te rijden. Door dat onnodige tripje naar het kantoor te besparen, bespaar je zo weer kilometers.

Populairste modellen voor elektrisch rijden

Ben je na dit artikel helemaal verkocht en wil je overstappen op elektrisch rijden? Onderstaand zetten we de top 5 meest populaire elektrische auto’s van dit moment:

  1. Tesla Model S.
  2. Renault Zoé Z.E.
  3. Smart Fortwo Electric Drive.
  4. Renault Kangoo Z.E.
  5. Volkswagen E-Up.