Editor's Rating

9
Populair
10
Autoschade
8
Ervaring

Autoschade? Balen!

Het blijft natuurlijk altijd vervelend, schade aan uw auto. Vaak bent u al honderden euro’s kwijt aan een simpele reparatie. Maar wat blijkt? Er zitten forse prijsverschillen tussen de offertes van schadeherstelbedrijven voor kleine schades aan uw auto, dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Het duurste schadeherstelbedrijf blijkt soms tot 4 keer zo veel te rekenen als het goedkoopste.

Waarom met Deukweg.nl begonnen?

Consumentenbond: “Door autoschadeherstel app Deukweg.nl, ontvangen consumenten binnen 24 uur offertes van schadeherstellers met scherpe prijzen en snelle service. Hierdoor hoeven consumenten dan ook niet meteen akkoord te gaan met de eerste de beste, maar kunnen ze meerdere offertes vergelijken. Bespaar zo honderden euro’s op de reparatie”

Kijk! Dat was exact de reden waarom ik 2 jaar geleden gestart ben met het uitwerken van een oplossing voor bovenstaande probleem. Uit mijn eigen ervaring bleek dat de bezetting bij een schadehersteller de prijs van de reparatie enorm beïnvloedt. Naast dat ik zelf heel graag wilde ondernemen, waren de prijsverschillen een van de belangrijkste redenen voor mij om met Deukweg.nl te starten. Ook gaven schadeherstellers aan dat ze heel graag met nieuwe klanten in contact wilde komen. Dus het idee van een soort marktplaats voor autoschade was geboren. Ik zal in een volgende blog vertellen hoe ik verder te werk ben gegaan, want het is niet alleen even een website bouwen. Er moest een app voor android, apple en een website worden gebouwd en nog een hele waslijst.

Online schadeplatform

Even in het kort, Deukweg.nl is een online schadeplatform waarop consumenten meerdere offertes ontvangen voor het repareren van autoschade. Deukweg.nl maakt schadeherstel transparant, zo krijgt u als autobezitter altijd de beste deal. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het kiezen van de juiste offerte. De prijs is natuurlijk een belangrijke factor, maar het is niet het belangrijkst. We zien heel vaak dat er wordt gekozen voor de schadehersteller met de beste reviews.

Hoe werkt het?

Heel simpel! U uploadt vier foto’s van de schade aan uw auto samen met een duidelijke beschrijving over wat er gerepareerd moet worden. Vervolgens kunt u vanuit uw luie stoel wachten op offertes. Uit deze offertes kunt u vervolgens een weloverwogen keuze maken en op een kostefficïente manier uw auto laten repareren.

No-claim korting

In veel gevallen is het voordeliger om een kleine autoschade zelf te betalen, zodat u als autobezitter de no-claimkorting bij de verzekering niet verliest. Even een korte uitleg, als u schade heeft veroorzaakt dan claimt u dit normaal gesproken bij uw verzekeraar, u daalt vervolgens op de zogenoemde bonus/malus ladder. Wat betekent dit? Uw no-claim korting daalt en de premie van uw autoverzekering gaat als gevolg hiervan omhoog. Als u meerdere schades per jaar claimt kan het zelfs zo zijn dat u uitkomt op een negatief aantal schadevrije jaren uitkomt. U krijgt dan een toeslag op de premie en u bent dan uw no-claim korting kwijt. Dit leidt dus voor een hoger verzekeringstarief. Als de schade aan uw auto door een ander is ontstaan, dan heeft het claimen van deze schade geen gevolgen voor uw no-claimkorting. Kortom, is het uw schuld dan kan het wel gevolgen hebben. Komt het door een ander? Dan heeft het geen gevolgen voor de hoogte van uw verzekering.

Het komt dus heel vaak voor dat autobezitters beter kleine schades aan de auto zelf kunnen betalen om op deze manier aanzienlijke bedragen besparen.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, heeft u schade aan uw auto? Ga dan naar Deukweg.nl.