Het blijkt een gat in de markt te zijn. Een normale SUV of pick-up ombouwen tot een monster met 6 wielen. Mercedes deed het met de G63 6×6 AMG, toen volgde Kahn Design met een zes-potige Land Rover Defender en nu dus het Amerikaanse Hennessey met de Ford F-150.

Hennessey Logo

Hennessey Performance Engineering is een Amerikaans tuningsbedrijf. Ze zijn vooral gespecialiseerd in Chevrolet, Ford en Lotus. In maart van dit jaar wisten ze het snelheidsrecord voor convertibles van Bugatti te veroveren. Dit werd gedaan met de Hennessy Venom GT Spyder en er werd een snelheid van ruim 427 km/h behaald.

VelociRaptor6X6450pk1

“Our VelociRaptor 6X6 is pure aggression on wheels – all six of them”, zei   John Hennessey over de 6×6!

VelociRaptor6X6600pk1

Hennessy heeft van een standaard Ford F-150 Raptor de VelociRaptor 6×6 gemaakt. Naast de zeswielaandrijving en een hele boel sperdifferentiëlen zijn ook de enorme banden met 20’’ lichtmetalen velgen, een hogere wielophanging en de agressieve bumpers nieuw. Allemaal punten om blij van te worden. Waar je niet blij van wordt is het brandstofverbruik. Een dagje naar het strand zal regelmatig onderbroken worden door een tankstation.

VelociRaptor6X6600pk2

De 6×6 wordt aangedreven door de standaard 3.5 liter twin-turbo V6 met 450 pk. Als dat niet genoeg is kun je ook de 600 pk versie aanschaffen. Andere opties zijn onder meer een luider uitlaatsysteem, nog grotere banden met passende velgen en Brembo remmen. Verdien jij toevallig je geld in het illegale circuit, maar wil je wel een 6×6? Schaf dan ook de optie ‘’Armoring Systems’’ aan!

VelociRaptor6X6450pk2

Heb je interesse? Dan heb je nog een lange weg te gaan. Allereerst moet je een normale F-150 Raptor aanschaffen bij Ford. Die wordt dan vervolgens naar Hennessey gebracht om daar omgebouwd te worden tot een 6×6. Totaal kom je dan uit op een bedrag van net geen 3 ton. Lijkt duur, maar vergeleken met de concurrenten is dit een koopje. Je kan de VelociRaptor bestellen bij Hennessey zelf of bij een aantal Ford-dealers in de US of A!