Aston Martin vindt dat de ‘’standaard’’ Vanquish niet genoeg vermogen heeft. Daarom hebben ze de V12 gekieteld en produceert hij nu net iets onder de 600 pk. Op de LA Autoshow laat het Britse merk het nieuwe model zien.

VANQUISHS1VANQUISHS3

Gelukkig is er qua design niet heel veel veranderd. Om één van de mooiste auto’s visueel te veranderen was een domme zet geweest. Technisch gezien komt deze Vanquish dichterbij de Vantage GT12 (603 pk) en de DB11 (608 pk). Ondanks dat de S een kleine 10 pk minder heeft, zit de auto toch sneller op de 100 km/h dan de DB11.

VANQUISHS4 VANQUISHS5

De echte heren-wagen reed al niet slecht, maar Aston Martin beweerd nu dat de rijkwaliteiten sterk zijn verbeterd. Dit komt vooral door nieuwe schokdempers. Andere onderdelen die aan de Vanquish zijn gewijzigd zijn de grille, meer naked carbon, een grotere diffusser en vier uitlaten in plaats van twee.

VANQUISHS8 VANQUISHS7

Klanten kunnen hun Vanquish S al in december ophalen bij de dealers. Of dit ook voor Nederland geldt is nog onbekend. Reken wel op een prijs van €300.000,-!