Christian Gebhardt, een echte rondetijd-master, heeft een ontzettend snelle ronde neergezet op de Nürburgring Nordschleife met de Mercedes AMG GT-R!

De stopwatch werd namelijk stilgezet op 7 minuten, 10 seconden en 92 honderdsten. Dit maakt de AMG GT-R de op drie na snelste op het Duitse circuit. Op nummer 1 staat de Porsche 918 Spyder, nummer 2 wordt bezet door de Lamborghini Aventador SV en op de derde plek staat zijn naamgenoot, de Nissan GT-R Nismo.

Hoewel de auto de benaming The Beast of the Green Hell van Mercedes meekreeg, werd niet verwacht dat hij zo snel zou zijn. De relatief zware auto (1554 kg) heeft ‘’maar’’ een vermogen van 585 pk. En toch is hij dik 10 seconden sneller dan de Ferrari 488 GTB, 1544 kg met 661 pk.

Overigens is deze hotlap niet door Mercedes AMG zelf georganiseerd. Het Duitse Sport Auto kon hier niet langer op wachten dus hebben ze maar zelf een auto geregeld. Hier hebben ze Gebhardt ingegooid die uiteindelijk geschiedenis schreef. Leuk feitje, het rondje van Christian is ook zijn persoonlijke record. In dienst van het Duitse magazine heeft de coureur ook al in de 918 Spyder gereden. Hier kwam hij 3 seconden later over de finish dan in de GT-R.

Uiteraard is het allemaal op film terug te zien. Opvallend is dat als je de AMG GT-R vergelijkt met de 918 Spyder er merkwaardige punten naar voren komen. Zo tikt de Porsche in het Flugplatz-Schwedenkreuz gebied 300 km/h aan waar de AMG GT-R maar tot een schamele 280 komt.