Ja, je leest het goed. Het samenwerkingsresultaat van Aston Martin en Red Bull krijgt dezelfde deuren als de SLS AMG.

Aston Martin liet in juli van dit jaar het conceptmodel van de hypercar zien die ze in samenwerking met het Red Bull F1 team produceren. Toen waren er nog weinig specificaties van de auto bekend, tot nu. Motoring heeft in een interview met Aston Martin designbaas Marek Reichman een paar interessante feitjes boven water kunnen halen. Zo krijgt de auto een atmosferische V12 met ruim 1000 pk en een kg/pk verhouding van 1:1! Die V12 krijgt een systeem dat te vergelijken is met het KERS-systeem dat in de LaFerrari te vinden is. Via een knop kun je tijdelijk een extra vermogen verkrijgen. 80 pk om precies te zijn. Reichman vertelt verder dat 95% van de concept auto terugkomt in het productiemodel. De AM-RB-001 krijgt, net als de Ferrari FXX, camera’s geïnstalleerd die dienen als buitenspiegels. In het dashboard zullen de schermpjes verwerkt worden.

Het belangrijkste woord tijdens de productie is downforce. De cilinders van de V12 worden zelfs op een andere manier dan ooit tevoren geïnstalleerd. In de normale Astons staan de cilinders in een hoek van 60 graden. Dit wordt gedaan om een lager zwaartepunt te creëren om de 402 km/h te halen. Om tot een gewicht van 1000 kg te komen wordt er een hoop lichtgewicht materiaal, zoals koolstofvezel en titanium, gebruikt. Zelfs op de wielen en het motorblok wordt gewicht bespaard. Deze bestaan namelijk uit koolstofvezel, magnesium en aluminium.

Vanuit stilstand naar 320 km/h rijden om vervolgens op de rem te gaan staan zal maar 15 seconden kosten.

In totaal zullen er 175 auto’s worden gebouwd. 150 hiervan zijn roadlegal en de overige 25 zijn voor het circuit. Beide modellen zullen rond de drie miljoen pond gaan kosten.