Er is geen betere manier om afscheid te nemen van de huidige Bentley Continental dan deze…

Vorige week lanceerde Bentley haar nieuwste speeltje voor de welgestelden onder ons; de snelste vierzitter coupé ooit. Voordat de Brit werd onthuld droeg de Ferrari GTC4Lusso deze titel die met zijn 690 pk een snelheid van 335 km/h haalt. De Convertible versie kan niet tippen aan het V12-geweld van de GTC4, deze haalt namelijk een top van 330 km/h. Alsnog een erg leuke manier om aan een nieuw kapsel te komen.

Dat verschil mag dan ook wel, de auto heeft namelijk 20 pk meer dan de Ferrari. Het totale vermogen komt hiermee op 710 pk. De 6.0 liter W12 produceert naast het immense vermogen ook een leuk koppel van ruim 1.000 Nm waarmee je in 3,5 seconden op de 100 km/h zit. De Brit tuft vervolgens door naar een topsnelheid van 336 km/h. De auto weegt 2.280 kg waarmee 105 kilogram bespaard is. Dit komt vooral door het gebruik van carbon fiber en de – voor Bentley termen – enorme achterspoiler. Ook al heeft ie een klein dieet ondergaan, het blijft een enorm zware wagen. Daarom hebben ze in Engeland de grootste keramische remschijven ooit geplaatst.

Vergeleken met de standaard Continental zijn er aardig wat visuele aanpassingen toegevoegd. Zo heeft de auto een gerestylede voorbumper met een carbon splitter, een achterbumper met een diffuser en wat donkere accenten op de extreme lijnen meer te accentueren.

Prijzen van het Britse luxegeweld zijn nog niet bekend.