Special series… McLaren houdt ervan. Van de 650S zijn inmiddels zoveel specials gemaakt dat je de tel kwijtraakt, maar goed. Aanschouw, dit is de MSO Carbon Series LT!

McLaren is zich aan het voorbereiden op de volgende generatie auto’s. Voor ze dit doen willen ze eerst nog wat geld verdienen aan de 650S. Dit doen ze met een 675LT Spider die 40% meer carbon heeft dan het standaard model, vandaar de naam MSO Carbon Series LT. McLaren meldt dat het niet mogelijk is om een al afgeleverde 675 LT Spider om te bouwen tot een Carbon Series exemplaar. De laatstgenoemde wijkt zoveel af van het origineel dat de Britten geen zin hebben om daar aan te beginnen.

Van het model zullen maar 25 exemplaren gebouwd worden. Alle auto’s zijn al verkocht aan bestaande klanten zodat McLaren weet dat ze veilig terechtkomen. Het exacte gewicht is nog niet vrijgegeven maar een standaard 675LT Spider weegt zo’n 1300 kg. De body van de Carbon Series is volledig uit carbon gemaakt dus er zal een hoop gewicht van af gaan.

De auto wordt aangedreven door de bijna standaard 3.8 liter twinturbo. Deze V8 produceert 675 pk en 700 Nm. Dit maakt dat de auto naar de 100 km/h kan sprinten in net onder de 3 seconden. De speedometer stopt rond de 330 km/h met bewegen.

Dit zal overigens één van de laatste modellen zijn met deze motor. In de 720S komt namelijk een 4.0 liter twinturbo V8. McLaren moet snel beginnen met het afleveren van de auto. Hun doel is om alle 25 auto’s bij hun klanten te hebben voordat het jaar afgelopen is. Wij wensen ze veel sterkte!